با حضور مدیرعامل شرکت آب و نیروی ایران و مسئولان استانی و شهرستانی صورت گرفت؛
کلنگ زنی عملیات اجرایی آبرسانی از سد قوچم به قروه و دهگلان
پیک پریشان/ کلنگزنی پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان به طول ۲۸ کیلومتر با حضور "سیدحسن رضوی"مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران، "بهمن مرادنیا" استاندار کردستان، "پرویز اوسطی" نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران شرکت آب منطقهای و آبفای کردستان و دیگر مسئولان شهرستان پیش از ظهر امروز اجرا گردید.
ناصر علیزاده، مجری طرح انتقال آب به شهرهای قروه و دهگلان در این باره اظهار داشت: پروژه سد آزاد و سامانه انتقال آب به قروه و دهگلان از مهمترین طرح های انتقال آب برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعت استان است که تاکنون ۱۶ هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
وی یادآور شد: با بهرهبرداری از پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت های قروه، دهگلان و دزج علاوه بر تامین آب شرب این شهرها بخشی از اراضی کشاورزی در مسیر انتقال خط آب از حالت دیم به آبی تبدیل خواهد شد.
علیزاده با اشاره به بهرهبرداری از سامانه انتقال آب از سد آزاد به قوچم در اردیبهشت امسال، اضافه کرد: آب از مسیر ۸۸ کیلومتری از سد آزاد به سد قوچم میرسد و اهداف کلی طرح، تامین آب شرب ۳۵۰ هزار نفر ساکنان شهرهای قروه و دهگلان و دزج تا افق ۱۴۲۵ است.
مجری طرحهای سد آزاد و ژاوه، با اشاره به انتقال سالانه ۱۲۳ میلیون مترمکعبی آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج و سد قوچم، افزود: از این رقم ۵۷ میلیون مترمکعب آن به سنندج، ۳۲ میلیون مترمکعب آن به بخش شرب شهرهای قروه، دهگلان و دزج و مابقی به بخشهای کشاورزی و صنعت اختصاص خواهد یافت.
حسن رضوی، مدیرعامل شرکت آب و نیروی ایران نیز در مراسم آغاز عملیات اجرایی آبرسانی از سد قوچم به شهرهای قروه و دهگلان اظهار داشت: در تمام استانهای کشور اتمام پروژههای مربوط به حوزه آب را دنبال کرده اما هیچ استانی به اندازه کردستان در این بخش پیگیر و موفق نبوده است.
وی از اتمام دو فاز آبرسانی از سد آزاد به سد قوچم با اعتبار یکهزار و 600میلیارد تومان خبر داد و گفت: با بهرهبرداری از این پروژهها، مردم از برکات آن بهره خواهند برد.
مدیرعامل شرکت توسعه آب و نیروی ایران افزود: ارزش فعلی این پروژهها برای استان بیش از 20هزار میلیارد تومان بوده که میتواند منجر به توسعه و آبادانی بیشتر کردستان شود.
همچنین استاندار کردستان در آیین شروع عملیات اجرایی آبرسانی از سد قوچم به شهرهای قروه و دهگلان با اشاره به اینکه آبرسانی به شهرهای قروه، دهگلان و دزج نیازمند 600میلیارد تومان است، اظهار داشت: یکی از مسایلی که همواره درباره کردستان مطرح بوده، برخورداری استان از منابع آبی فراروان است اما مردم از آن در بخشهای شرب و کشاورزی بهرهمند نیستند اما اکنون انقلابی در موضوع آب در استان در حال اتفاق افتادن است.
مرادنیا یادآور شد: با پیگیریهای صورت گرفته، سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای سد ژاوه تامین خواهد شد تا در کمترین زمان آب به ۱۰ هزار هکتار از اراضی اطراف و دشت دهگلان برسد، ضمن اینکه هزینه کلی مورد نیاز برای اجرای این پروژه از ۲۰ هزار میلیارد ریال به هفت هزار میلیارد ریال کاهش مییابد و در ۲ سال اجرا میشود.
استاندار کردستان ادامه داد: فاز دوم این طرح یعنی انتقال آب از سد آزاد به قوچم در اردیبهشت ماه اجرا شد که امروز فاز نهایی آن آغاز میشود و تا ۲ سال آینده با ۶ هزار میلیارد ریال هزینه به بهرهبرداری خواهد رسید.
با بهرهبرداری از پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان علاوه بر تامین آب شرب این ۲ شهر، بخشی از اراضی کشاورزی ( زراعی و باغی) در مسیر انتقال خط آب از حالت دیم به آبی تبدیل خواهد شد.
گفتنی است که سد مخزنی قوچم در ۱۸ کیلومتری شمال غربی دهگلان قرار گرفته است که از طریق خط لوله ۲۶ کیلومتری آب از این سد به شهر دهگلان و خط لوله ۳۹ کیلومتری به قروه و ۲۱ کیلومتری به دزج خواهد رسید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |